Sunday, September 21, 2014
ဆံပင္အလွအတြက္ သဘာ၀နည္းလမ္းမ်ား
-------------------------------------------------
ဆံေကသာ လွပေစရန္အတြက္ ေခါင္းလိမ္းဆီအမ်ိဳးမ်ိဳး၊ ေခါင္းေလွ်ာ္ရည္ အမ်ိဳးမ်ိဳးသံုးျပီး ထိေရာက္မွဳမရွိလို့ စိတ္ညစ္သူမ်ားအတြက္ အလြန္ေကာင္းမြန္တဲ့ သဘာ၀ေဆးနည္းေလးကို က်န္းမာေရးသတင္းမ်ားမွ မွ်ေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။
နည္းလမ္း (၁)
၁။ ေရွာက္သီး၊ သံပုရာသီး၊ သံပရိုသီး တစ္မ်ိဳးမ်ဳိးရဲ႕အရည္ လၻက္ရည္တစ္ဖန္ခြက္စာနဲ႔ ေရာတစ္ခြက္ကို ေရာလိုက္ပါ။
၂။ ၿပီးေတာ့ ေခါင္းေလွ်ာ္ၿပီးတဲ့အခါ ဆံပင္ေပၚကို ျဖည္းျဖည္းေလာင္းခ်ၿပီး ၅ မိနစ္ၾကာတဲ့အခါ ေရေဆးခ်လိုက္ပါ။
ဒီအသီးေလးေတြဟာ ဆံပင္ေတြကို ေပ်ာ့ေပ်ာင္းေစရံုသာမကပဲ
ေဗာက္မ်ားကိုလည္း ေပ်ာက္ကင္းေစႏိုင္တဲ့ တစ္ခ်က္ခုတ္ ႏွစ္ခ်က္ျပတ္နည္းပါ။
နည္းလမ္း (၂)
၁။ လက္ဖက္ေျခာက္အမွုန္႔ ၁ ဇြန္းကို ေရေလးခြက္နဲ႔ေရာၿပီး ဆူေအာင္တည္လိုက္ပါ။
၂။ ၿပီးရင္ အေအးခံလိုက္ပါ။
၃။ ေခါင္းေလွ်ာ္ၿပီးေတာ့ ဆံပင္ေပၚကို ျဖည္းျဖည္းေလာင္းခ်ပါ။
၄။ ( ၅) မိနစ္ၾကာတဲ့အခါ ေရေအးေလးနဲ႔ ျပန္ေဆးခ်လိုက္ပါ။
နည္းလမ္း (၃)
၁။ ေခါင္းမေလွ်ာ္ခင္ နာရီ၀က္အလိုမွာ အုန္းဆီကို ရႊဲရႊဲေလးလိမ္းပါ။
၂။ ၿပီးေတာ့ ဦးေရျပားကို လက္ေခ်ာင္းထိပ္ေလးေတြနဲ႔ ေသခ်ာႏွိပ္နယ္ေပးပါ။
၃။ နာရီ၀က္ၾကာရင္ေတာ့ ေသခ်ာေလးေခါင္းေလွ်ာ္လိုက္ေနာ္။
နည္းလမ္း (၄)
၁။ အပူေပးထားတဲ့ သံလြင္ဆီေႏြးေႏြးေလး လၻက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္းကို ဦးေရျပားကေန ဆံပင္အဖ်ားေတြအထိ ႏွံ႔စပ္ေအာင္လိမ္းၿပီး ေသခ်ာႏွိပ္နယ္ေပးပါ။
၂။ ၿပီးရင္ ပလတ္စတစ္ေခါင္းစြပ္ေလးစြပ္၊ တဘက္ေႏြးေႏြးေလးနဲ႔ ေခါင္းကို ပတ္ၿပီး နာရီ၀က္ထားေပးပါ။ ( သံလြင္ဆီေတြ ဆံပင္သားထဲကို စိမ့္၀င္ၿပီး ပ်က္စီးေနတဲ့ဆံပင္သားေတြကို ျပန္လည္ျပဳျပင္ႏိုင္ဖို႔ အတြက္ပါ)
၃။ အခ်ိန္ျပည့္ရင္ ေခါင္းေလွ်ာ္ရည္ အေပ်ာ့စားေလးနဲ႔ေလွ်ာ္ၿပီး ေရေအးေလးနဲ႔ ေဆးခ်လိုက္ပါ။
နည္းလမ္း (၅)
၁။ ၾကက္ဥႏွစ္တစ္လံုးကို အေရာင္ေဖ်ာ့ၿပီး အျမွပ္ေတြထလာတဲ့အထိ ေခါက္ပါ။
၂။ ၿပီးေတာ့ သံလြင္ဆီ လၻက္ရည္ဇြန္းတစ္၀က္ထည့္ၿပီး ထပ္ေမႊပါ။
၃။ ေရ လၻက္ရည္ခြက္ရဲ႕ ၄ ပံု ၃ ပံုကို ထပ္ထည့္ၿပီး ထပ္ေမႊလိုက္ပါ။
၄။ ေခါင္းေလွ်ာ္ၿပီးခ်ိန္မွာ ဒီေပ်ာ့ေဆးေလးကို တစ္ေခါင္းလံုးကိုလိမ္းၿပီး မိနစ္အနည္းငယ္ၾကာတဲ့အခါ ေရေသခ်ာေဆးခ်လိုက္ပါ။
ၾကက္ဥကလည္း ဆံပင္အတြက္ အားကိုးရေၾကာင္း သိသြားပါလိမ့္မည္။
သန္စြမ္းနက္ေမွာင္ျပီး ျမင္သူတကာ ေငးယူရေလာက္တဲ့ ဆံေကသာအလွမ်ားကို ပိုင္ဆိုင္နိုင္ၾကပါေစရန္ က်န္းမာေရးသတင္းမ်ားမွ မွ်ေ၀ေပးလုိက္ပါတယ္။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment